Nurkića pitali za razliku između Amerike i BiH, a on otvorio dušu: "Toliko ima oružja..."

Prva press konferencija otkako je član Phoenix Sunsa

Nurkića pitali za razliku između Amerike i BiH, a on otvorio dušu: "Toliko ima oružja..."

Endin Čaušević

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić napustio je Portland Trail Blazere jer ga je ovaj klub odlučio uključiti u trejd, a na kraju je on završio u Phoenix Sunsima koji su prema mišljenju mnogi među glavnim favoritima za titulu u novoj sezoni.

Nurkić je proveo šest godina u dresu Portlanda gdje je bio ljubimac navijača tog kluba, ali sada je došlo vrijeme za odlazak i novi izazov u karijeri reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Bh. centar pojačao je Phoenix Sunse koji imaju sjajnu ekipu pred početak nove sezone, te se nadati da će se Nurkić izboriti za svoju minutažu.

Nurkić se već jučer priključio Phoenixu na početku priprema za novu sezonu, zadužio je dres s brojem 20, a nakon toga obratio se američkim medijima.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, igranje košarke, košarkaški dres i tekst

Međutim, dosta pažnje Nurkić je izazvao govoreći o oružju koje je toliko zastupljeno u Americi, a na tu temu došao je kada ga je jedan od novinara pitao koje su to razlike između SAD-a i BiH.

Oglasi

"Svih ovih godina živim sličnim životom kao i u BiH. Gradovi u Americi su dosta drugačiji, tu su te visoke zgrade i drugačije je nego tamo gdje sam ja rođen i odrastao", rekao je Nurkić, a zatim se osvrnuo na drugi dio pitanja šta mu toliko smeta kod Amerikanaca.

"Zašto svi imaju toliko oružja? To do danas ne razumijem. Djeca bi trebala biti sigurna u školama i lično mislim da čak i kada se lažno oružje pojavljuje na društvenim mrežama, kod djece u školi, to je baš loše", kaže Nurkić i nastavlja.

"Ne možeš kontrolisati sve na društvenim mrežama, ali ako ćemo djeci osiguravati bolju budućnost onda je jasno da ona mora biti bez oružja".

"Svi ratovi koji se odvijaju u svijetu nisu dobri ni za koga, a posebno ne za ljude koji ih proživljavaju i koji bez razloga gube živote. Rat ne donosi ništa dobro, samo tugu i slomljena srca. I Amerika i cijeli svijet će biti bolji za djecu s pozitivnijim stvarima".

Nurkić već trenira s novom ekipom i počinje pripreme za novu sezonu i nadamo se da će "Bosanska zvijer" opravdati očekivanja u Sunsima i pokazati svima svoj raskošni kvalitet.

Top Komentari

HamzaVojvoda
E moj Nurk da pratis Islam u praksi znao bi da je oruzje neophodno. Jel bolje imat oruzje kad koruptirana vlast krene na tebe il cekat ko ovca da te prikolju? Sta bi bilo sa BH da nije bilo oruzja za teritorijalnu odbranu? Oruzje je neophodno za sacuvanje svojih prava. Samo se seti sta su nam radili za vreme lazne pandemije....
2 0
crni1000
Tebi je vec jasno da se prve tri rjeci koje si napisao odnose na tebe!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi