Dobra partija Jusufa Nurkića, ali Kevin Durant je s Netsima u neizvjesnoj završnici ipak slavio

Portland ostje lider Zapadne konferencije

Dobra partija Jusufa Nurkića, ali Kevin Durant je s Netsima u neizvjesnoj završnici ipak slavio

E. Škorić

Košarkaši Portlanda ugostili su protekle večeri Brooklyn, koji je na kraju tijesno slavio sa 109:107.

Prva četvrtina bila je dosta izjednačena, pa je i kraj iste protekao u neriješenom rezultatu (28:28), ali je Portland na poluvremenu imao 61:57.

Trail Blazersi su imali maksimalnih +11 (82:71) u jednom momentu krajem treće četvrtine, ali je Brooklyn uspio da se vrati, pa da i povede do ulaska u zadnju dionicu rezultatom 85:82.

Portland ponovo preuzima vodstvo u zadnjih 12 minuta, imao je 95:90, no Netsi se opet vraćaju, te u neizvjesnoj završnici dolaze do pobjede.

Kevin Durant je goste predvodio do trijumfa sa 35 poena i osam skokova, dok je Watanabe ubacio 20 poena, Joe Harris 15, Ben Simmons također 15 uz 12 skokova i sedam asistenciaj, a Claxton i O'Neale po 11 poena.

U timu Portlanda četvorica su imali dvocifrene učinke, uključujući i našeg Jusufa Nurkića koji je ubacio 17 poena uz osam skokova. Damian Lillard je ubacio 25 poena uz 11 asistencija, Simons 24, as Sharpe 20 poena.

Oglasi

Portland je i dalje lider na Zapadu s omjerom 10-5, dok je Brooklyn tek 11. tim Istok sa sedam pobjeda i čak devet poraza.

Sinoć su odigrana još dva susreta u NBA ligi. Sacramento Kingsi sa 130:112 savladali San Antonio Spurse.

Devin Vassell se istakao kod gostiju sa 29 poena, ali više raspoloženih igrača bilo je u timu Kingsa. Fox je ubacio 28, Monk 26, po 16 Barnes i Sabonis, a Lyles 14 poena.

U posljednjem duelu večeri, rano jutros po našem vremenu odigran je duel Los Angeles Clippersa i Detroit Pistonsa, a bilo je 96:91. Sjajan meč odigrao je Bojan Bogdanović za Pistonsem ubacivši 26 poena.

Hrvat je ujedno bio i najefikasniji akter duela. Reggie Jackson je kod Clippersa bio najistaknutiji sa 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi