Double-double Nurkića u porazu Portlanda, Denver preuzeo vodstvo u seriji

Play-off NBA lige

Double-double Nurkića u porazu Portlanda, Denver preuzeo vodstvo u seriji

E. Škorić

Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić odigrao je dobar meč, ali njegov Portland upisao je novi poraz.

TrailBlazersi su stigli do brejka na startu ove runde play-offa NBA lige, ali su Nuggetsi u drugom meču izjednačili, a sada slavili u Portlandu, uzvrativši brejk, pa su poveli s 2:1 u seriji.

Portland je bolje otvorio meč, ispočetka imao prednost, no krajem prve dionice Nuggetsi odlaze na plus devet i Portland više ne uspijeva do kraja da se vrati. Završilo je pobjedom Denvera 120:115.

Nurkić je odigrao nepune 32 minute i ubacio je 13 poena uz 13 skokova i šest asistencija, jednu blokadu i jednu izgubljenu loptu. Zbog šest ličnih ranije je završio susret.

U njegovoj ekipi najbolji je opet bio Damian Lillard sa 37 poena i pet asitsencija te dva skoka, dok je Nikola Jokić predvodio goste sa 36 poena i 11 skokova te pet asistencija. Rivers je dodao 21 poen, Porter 15, Gordon je ubacio 13, a Campazzo 11 poena uz po osam skokova i asistencija.

Los Angeles Lakersi su stigli do preokreta nad Phoenix Sunsima i sada imaju 2:1 vodstvo, pošto su sinoć u Staples Centru slavili sa 109:95.

Briljirao je Anthony Davis sa 34 poena i 11 skokova, dok je LeBron James ubacio 21 poen uz šest skokova i devet asistencija. Kod Sunsa Ayton je ubacio 22 poena uz 11 skokova.

Miami Heat je pred "metlom". Milwaukee Bucksi su razmontirali nemoćni Miami sa 113:84 u Miamiju i vode s 3:0 u seriji. Middleton je ubacio 22 poena u pobjedi svog tima, Butler 19 u porazu Miamija.

Top Komentari

DylanDog
Opet Juka nadigra' Joku!
3 5
Zoilomas
Nurkic sasvim solidan. Da je Lebron igro umjesto njega ili PG ili Davis pa ni jokic nebi mogli bolje dok im tim puca 34-69 sem nurkica. Super se borio momak.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi