Jokić u potpunosti nadigrao Nurkića: Denver izjednačio u seriji protiv Portlanda

Domaći slavili sa 128:109

Jokić u potpunosti nadigrao Nurkića: Denver izjednačio u seriji protiv Portlanda

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su sinoć protiv Denvera sa 128:109 u drugoj utakmici play-offa.

Portland je prije nekoliko dana uspio da slavi u Denveru i povede sa 1:0, ali su Nuggetsi večeras ekspresno odgovorili i došli do 1:1.

Denver je od samog početka utakmice imao prednost, a nakon prve dionice domaći su vodili sa 31:25. I u drugoj dionici Portland nije imao rješenje za igru Denvera, te se na pauzu otišlo kod vodstva 73:61 za Nuggetse.

U drugoj dionici Portland je igrao nešto bolje, ali jednostavno nisu uspjeli da se rezultatski vrate u meč i bilo je jasno da će Denver izjednačiti na 1:1 u ovoj seriji.

Domaći su zadržali svoju prednost do kraja meča i uspjeli su da slave sa 128:109. Serija se sada seli u Portland gdje će se odigrati naredne dvije utakmice.

Denver je do pobjede vodio sjajni Nikola Jokić koji je sinoć u potpunosti nadigrao Jusufa Nurkića. Jokić je meč završio sa 38 poena, te je još dodao osam skokova i pet asistencija.

U ekipi Portlanda za igru je bio raspoložen Damial Lillard, ali je ostala pomoć ostalih saigrača. Lillard je utakmicu završio s čak 42 poena i uspio je dodati još deset asistencija i četiri skoka.

Nurkić sinoć nije uspio da zaustavi i nadigra Jokića kao u prvoj utakmici. Bh. košarkaš je meč završio sa skromnih sedam poena, te je još upisao 13 skokova i jednu asistenciju.

Sinoć su još igrali Milwaukee Bucksi i Miami Heat, a Bucksi su poveli sa 2:0 u seriji jer su deklasirali Miami sa 132:98.

Promo

Top Komentari

Hanson091
Vi novinari treba da shvatite da ne igra Jokic protiv Nurkica nego Denver vs Portland, prvo Jokic je prvo ime Denvera, sve akcije i napadi zavise od njega, Nurkic je neka 3,4 opcija u Portlandu sto se tice napada, njegovo je da popravi koliko toliko lošu odbranu Portlanda. A drugo ovakvim naslovima samo potpaljujete vatru jer neki Slobo jedva ceka da kaze Muji il obratno kak su jedan drugog "nadigrali".
19 1
Ady
Pošteno napisano. Lijepo ljudi istakli da je Joka bio bolji. Komšije nikada nisu napisale da je Juka bio maestralan/ ili bolji od Jokića
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi