Amerikanci otkrili novu Nurkićevu platu

Uskoro potpis

Amerikanci otkrili novu Nurkićevu platu

Admin Čaušević

Jusuf Nurkić će u narednim danima riješiti svoju NBA budućnost. 

Nurkić je postao slobodan agent, a kako sada stvari stoje produžit će vjernost Portland Trail Blazersima nakon dogovorene saradnje.

Iako se pojavila informacija da bi Nurkić mogao zarađivati manje od dosadašnjih 12 miliona dolara to neće biti slučaj.

Naime, Bleacher Report i drugi prestižni mediji javljaju da najboljeg bh. košarkaša očekuje znatno poboljšani ugovor.

Nurkić će potpisati novi četverogodišnji ugovor sa Blazersima prema kojem će zarađivati 17 miliona dolara po sezoni.

Bh. centar je prošle sezone bio odličan i vratio se u odličnu formu, a u prosjeku je biliježio 15 poena po meču uz 11.1 skokova.

Nakon što riječi svoju NBA budućnost ovaj 27-godišnjak će se vratiti u Evropu te će prema dosadašnjim najavama biti na raspolaganju novom selektoru Adisu Bećiragiću za Eurobasket.

Nurkić je član franšize iz Portlanda još od 2017. godine, a kako stvari stoje i narednih nekoliko sezona bit će stanovnik ovog grada.

Top Komentari

Bhf111
Covjece, 17 miliona hahaha
8 1
Hz rajvosa
Bravo nurk !!! Dabogda 100 mil godišnje zarađivao
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi