Ne viđa se često u NBA ligi ono što je napravio Jusuf Nurkić
Foto - Instagram

Neobična odluka

Ne viđa se često u NBA ligi ono što je napravio Jusuf Nurkić

M. Šljivak

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić (27) ovog ljeta je nezaštićeni slobodan igrač i može pregovarati oko ugovora i s ostalim NBA klubovima.

Međutim, Nurkić nema namjeru da napušta ekipu Portland Trail Blazersa. Ovaj tim osjeća kao dom i izvjesno je da će 'Bosanska zvijer' potpisati novi ugovor s timom iz Oregona.

Novi ugovor između 27-godišnjeg centra i Trail Blazersa trebao bi biti objavljen već sutra kada se otvara mogućnost potpisivanja ugovora, a poznati novinar Marc Stein otkriva da se bh. košarkaš odlučio na zanimljiv potez kako bi ostao član Trail Blazersa.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CaVJ9yaP0fF/[/instagram]

Iako je imao mogućnost da u drugim timovima potpiše mnogo veće ugovore, Nurkić je odlučio da iz ljubavi prema Portlandu prihvati čak i manji ugovor nego što ga ima sad.

Stein navodi kako će Bosanska zvijer uzeti manje novca od sadašnjeg ugovora koji mu donosi 12 miliona dolara po sezoni i plata će mu biti za nekoliko miliona manja.

Nurkić se za ovaj potez odlučio kako bi mogao ostati u timu kojeg voli, a ovo je zaista rijetka situacija u NBA ligi gdje košarkaši uglavnom trče za velikim ciframa.

Uglavnom manje ugovore prihvataju igrači koji trče za naslovom prvaka i zaista je rijetkost vidjeti da jedan košarkaš odbije veći novac kako bi ostao u timu kojeg voli, posebno kada je NBA liga u pitanju.

Pored Nurkića očekuje se da Portland potpiše i nastavak saradnje s Anfernee Simonsom koji će za četiri godine ugovora dobiti 80 miliona dolara.

Bh. košarkaš je prošle sezone u dresu Trail Blazersa imao učinak od 15 poena i 11 skokova po utakmici, a ukupno je u NBA karijeri gdje je igrao još za Denver Nuggetse na prosjeku od preko 12 poena i gotovo devet skokova po meču.

Oglasi

Najnovije vijesti