Jusuf Nurkić se povrijedio u nestvarnoj noći Damiana Lillarda
O povredi Jusufa Nurkića znat će se više u toku ovog dana, ali prve informacije govore da se ne rade o težoj povredi (Foto: Instagram)

Dame ubacio 60

Jusuf Nurkić se povrijedio u nestvarnoj noći Damiana Lillarda

M. Šljivak

Košarkaši Portland Trail Blazersa pobijedili su na svom parketu Utah Jazz rezultatom 134:124, a ovaj meč obilježila je povreda bh. centra Jusufa Nurkića te nevjerovatni Damian Lillard koji je ubacio 60 poena.

Portland je do 23. pobjede u ovoj NBA sezoni stigao preko Utah Jazza. Slavili su Trail Blazersi 134:124, ali su ostali bez Jusufa Nurkića.

Bh. košarkaš je odigrao 18 minuta na ovom meču i imao je učinak od 10 poena, četiri skoka i četiri asistencije, no doživio je povredu sredinom igre u trećem periodu.

Nurkić se više nije vraćao na parket. Doživio je povredu lista lijeve noge, ali srećom, povreda nije teže prirode i 'bosanska zvijer' će uskoro biti na terenu.

U odsustvu Nurkića sve u svoje ruke preuzeo je nevjerovatni Damian Lillard. Na kraju je došao do 60 ubačenih poena, a ovom učinku je dodao osam asistencija i sedam skokova.

Interesantno je svakako da ovih 60 poena nisu rekord karijere za čudesnog Lillarda jer je prije tri godine protiv Dallas Mavericksa ubacio poen više.

Oglasi

Pored nevjerovatnog Lillarda kod Trail Blazersa se istakao Jerami Grant s 19 koševa, dok je kod Jazza Lauri Markkanen ubacio 24, a Collin Sexton 19 poena.

Portland je ovom pobjedom sada na omjeru od 23 pobjede i 25 poraza i sigurno je da će do kraja sezone voditi veliku bitku za plasman u doigravanje. Trenutno su na 12. mjestu Zapadne konferencije.

Derbi večeri odigrali su Milwaukee Bucksi i Denver Nuggetsi, a domaći tim je na kraju slavio pobjedu rezultatom 107:99.

Giannis Antetokounmpo je bio nezaustavljiv za Nuggetse u ovom meču i za samo 31 minut je imao učinak od 33 poena i 14 skokova, dok je kod Denvera Aaron Gordon imao 26 poena i 14 skokova.

Treba svakako istaći da kod tima iz Colorada nije bilo najkorisnijeg igrača NBA lige Nikole Jokića.

NBA rezultati:

Orlando - Indiana 126:120
Philadelphia - Brooklyn 137:133
Houston - Washington 103:108
Milwaukee - Denver 107:99
New Orleans - Minnesota 102:111
Oklahoma - Atlanta 132:137
Golden State - Memphis 122:120
Portland - Utah 134:124
Sacramento - Toronto 95:113
LA Lakers - San Antonio 113:104

Top Komentari

FahroKonjHodzic
sreca panije list desne noge
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije