Spektakularan preokret Lakersa u Portlandu, Jusuf Nurkić totalno podbacio

Izgubili dobijenu utakmicu

Spektakularan preokret Lakersa u Portlandu, Jusuf Nurkić totalno podbacio

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su sinoć na svom parketu od LA Lakersa nakon nevjerovatnog preokreta sa 121:112, a bh. košarkaš Jusuf Nurkić nije imao svoju najbolju noć.

Portland i Lakersi su odigrali odličnu utakmicu u kojoj su mnogi očekivali da će domaći tim doći do pobjede jer su imali veliku prednost nakon prvog dijela meča, ali na kraju su gosti iz Los Angelesa došli do velikog preokreta.

Lakersi su dobro otvorili meč i nakon prve dionice vodili su sa 33:26, ali u drugoj četvrtini Portland je bio fantastičan.

Domaći su drugu četvrtinu dobili s čak 45:13, te se na pauzu otišlo kod rezultata 71:46 za domaći tim i činilo se tada da će Portland u drugom dijelu privesti meč kraju i doći do pobjede.

Međutim, Lakersi su u drugom poluvremenu bili nevjerovatni. Portland je u potpunosti izgubio kontrolu nad utakmicom što su LeBron James i društvo iskoristili i na kraju su došli do pobjede rezultatom 121:112.

Lakerse je do pobjede vodio upravo James koji je bio najbolji na parketu. Ubacio je 37 poena i uz to uspio je dodati još 11 skokova i četiri asistencije.

Odličan je bio i Bryant sa 31 poenom, 14 skokova i jednom asistencijom. Što se domaće ekipe tiče istakao se Simons sa 31 poenom, a Damian Lillard je meč završio sa 24 poena, 10 asistencija i šest skokova.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić na parketu je sinoć proveo skoro 16 minuta, ali se nije proslavio protiv Lakersa.

Nurkić je odigrao vjerovatno najlošiji meč u ovoj sezoni jer je postigao svega dva poena, a uz to je dodao još tri skoka i dvije asistencije.

Od ostalih mečeva sinoćnjeg programa izdvaja se pobjeda Brooklyn Netsa protiv Golden State Warriorsa sa 120:116, dok je Denver poražen na svom parketu od Oklahome sa 101:99.

Top Komentari

Muskarac1
Hajde jedan duzi clanak o Amri Dzeko i Dileti!Moze i malo vise porno tema,mnogi od nas nece moci spavati,ako ne budemo ovde saznali sta ce danas Amra Dzeko i Dileta raditi.Koliko vas placa Edin Dzeko da mu reklamirate svaki dan suprugu na tzv.sportskom portalu?Gluho bilo,na sta ste spali.Ugasite ovaj tzv.portal,ne sramotite se vise
2 1
Ars1946
Uvjeren sam da se radi o odluci Nurka da napusti blazerse. Poslije hajke na njega po BE SB Nation, Nurk je totalno popustio igrački i ne postoji više želja kod njega za igranjem u PTB, tako da je trade neminovan. I to bi bilo dobro za obje strane, jer mogućnosti za dalju saradnju su mršave. Nurku treba kvalitetna četvorka, nešto makar kao Zack Collins, i sa Grantom na 3, sharpe /GP II/Hart na 2, i Dame na 1 bi bili konkurentni za vrh. Ovako mrka kapa, Nurk sam ne može zakrpiti rupe u obrani i to je i Lakers dokazao kad se je vratio sa -25 koševa u meč i dobio, a Nurk nije ni igrao zadnju 4/4 kada se je desio preokret...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi