Dobar nastup Nurkića u porazu Portlanda od Bostona
Foto - EPA

Na parketu proveo 26 minuta

Dobar nastup Nurkića u porazu Portlanda od Bostona

M. Šljivak

Jusuf Nurkić odigrao je jako dobru utakmicu u porazu Portland Trail Blazersa na domaćem parketu od Boston Celticsa rezultatom 116:115.

Bh. centar je u ovom meču u igri proveo gotovo 26 minuta i za to vrijeme je ubacio osam poena, uhvatio je devet skokova i imao je sedam asistencija.

Nurkić je pogodio četiri šuta iz šest pokušaja u ovom susretu, a treba svakako istaći da je meč odlučen u samoj završnici u kojoj su Celticsi na kraju uspjeli da odnesu trijumf.

Do njega ih je vodio Jayson Tatum sa 32 poena i devet skokova (10/17fg), dok je kod Trail Blazersa najefikasniji bio Damian Lillard sa 28 koševa.

U ostalim duelima postignuti su sljedeći rezultati:

Indiana - LA Clippers 115:126
Toronto - Atlanta 103:108
Charlotte - LA Lakers 93:101
Utah - Oklahoma 106:96
Phoenix - Miami 106:86

Top Komentari

Uber_i
Jadna li novinara stalno o nurkicu ko je to obicno g...o a Bogdanovic juce bio naj bolji i dao 33 kosa o njemu nista i sad kazite da niste nacionalisti fuj fuj
2 6
user1603952710
Haj valjda nekad i dvocifren budes.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi