Jusuf Nurkić nakon šest godina mijenja NBA tim
(AP Photo/Matt York)

Ide prema Arizoni

Jusuf Nurkić nakon šest godina mijenja NBA tim

M. Šljivak

Jusuf Nurkić bi nakon nešto više od šest godina mogao promijeniti NBA tim. Portland Trail Blazersi spremni su razmijeniti 29-godišnjeg bh. košarkaša, a karijeru bi mogao nastaviti u redovima Phoenix Sunsa.

Jusuf Nurkić ponovo je u kombinacijama za razmjenu kod Portland Trail Blazersa. Tim iz Oregona spreman je poslovati s drugim ekipama i ponuditi bh. centra, pa bi nakon nešto više od šest godina 29-godišnji košarkaš mogao napustiti Portland.

Ogroman interes za Nurkića pokazuju Phoenix Sunsi. Ekipa iz Arizone spremna je napraviti posao u kojem će Trail Blazersima ponuditi jednu od zvijezdi ekipe DeAndrea Aytona.

U kompletnom poslu bi trebao učestvovati i Damian Lillard. On odavno želi otići iz Portlanda u Miami Heat i neće biti iznenađenje ako u velikoj razmjeni budu učestvovala tri tima.

Posao bi mogao biti sklopljen u narednim danima, a u slučaju odlaska u Sunse, Nurkić ne bi imao previše ofanzivnih zadataka jer je trener Frank Vogel u potrazi za centrom koji ima defanzivne karakteristike.

Oglasi

Nurkić bi se definitivno uklopio u tim gdje su glavne napadačke opcije Kevin Durant i Devin Booker i koji u novu sezonu ulazi s velikim ambicijama i žele borbu za prsten.

'Bosanska zvijer' ulazi u svoju 10. NBA sezonu. Draftovan je 2014. godine kao 16. pik od Chicago Bullsa, ali je odmah proslijeđen u Denver Nuggetse.

Za tim iz Colorada igrao je nepune tri godine. Uslijedio je odlazak u Trail Blazerse, gdje je postao izuzetno bitan faktor za igru.

Treba napomenuti svakako da su ga i povrede usporile. Imao ih je nekoliko uključujući i težak lom noge zbog koje je propustio gotovo kompletnu sezonu 2019/2022.

Protekle sezone Nurkić je u dresu Trail Blazersa prosječno ubacivao 13.3 poena uz 9.1 skoko i gotovo tri asistencije u 52 odigrane utakmice.

Bh. centar je ukupno u karijeri na prosjecima od 12.3 poena, 8.6 skokova i 2.3 asistencije.

Top Komentari

Umbrella_Pot
Ma kakav njegob prsten. Moze samo od Lord of the Rings-my precious….dobit. Hajd nek mu je srecno ali sumnjam. Pozzz
0 0
TurgutBayraktar
Uff slaba ta statistika ja sam mislio da je bolja. Dobar igrac
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi