"Mogao sam završiti karijeru Jusufu Nurkiću!"

Strašan pad mladog Poljaka

"Mogao sam završiti karijeru Jusufu Nurkiću!"

Edmir Škorić

Aleksander Balcerowski, jedna od najvećih zvijezda poljske košarkaške reprezentacije, imao je težak pad tokom utakmice finala pretkvalifikacionog turnira za Olimpijske igre protiv Bosne i Hercegovine.

Poljska je nakon drame pobijedila Bosnu i Hercegovinu i izborila nastup u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

U samoj završnici četvrte četvrtine došlo je do jedne neprijatne situacije kada je povrijeđen Balcerowski. On je pokušao da, na dodavanje novog igrača Partizana, Mateusza Ponitke, loptu zakuca u koš selekcije BiH.

Međutim, ispriječio se Jusuf Nurkić, pa je mlada zvijezda teško pala na leđa. Bilo je to jako stravično, a Poljak je priznao da je izgubio dah i da je imao napad panike.

"Imao sam napad panike, toliko jak da nisam mogao da dođem do daha", rekao je Balcerowski, pa je dodao:

Oglasi

"Zaista sam imao težak pad. Nisam ništa vidio, ništa nisam znao. Kasnije, kada sam se oporavljao, pomislio sam da bi možda završio karijeru Nurkića da sam uspio zakucati", rekao je kroz smijeh Poljak dok je davao izjavu nakon meča.

S obzirom na to da se smijao, mnogi su pretpostavili da su izbjegnute veće posljedice nemilog pada, a za sada Poljak jedino osjeća bolove u donjem dijelu leđa, zbog čega će morati na dodatne pretrage.

22-godišnji centar Panate ubacio je 14 poena uz sedam skokova i tokom cijelog turnira bio je jedan od ključnih igrača poljske reprezentacije.

Na sreću nije teže povrijeđen nakon stravičnog napada i vrlo brzo će ponovo biti na parketu.

Inače, hvale ga poljski novinari jer je uspijevao da se na najbolji način nosi sa "bh. tornjevima" kao što su Luka Garza i Jusuf Nurkić. U oba meča naši visoki igrači nisu uspjeli puno toga napraviti protiv Poljske, a Balcerowskom mnogi predviđaju blistavu karijeru u NBA ligi.

Zahvaljujući pobjedi nad BiH 76:72, Poljska još uvijek ima šansu da nastupi na Olimpijskim igrama u Parizu. Sljedeće godine, u julu, igraće u jednoj od četiri kvalifikacione grupe. Samo pobjednici će na kraju izboriti odlazak u Pariz.

Top Komentari

King_Kenny
...ti si njega svakako izdominirao,svaka tebi cast...ti si za Nurkica licno Kareem Abdul Jabbar...a i onaj faul je samo dokaz njegove nemoci,za ono bi ga u NBA iskljucili...
2 0
C.Banks
Vidiš da ljudi poštuju Jusufa Nurkića, zakucat preko njega ne može svak
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti