Kladioničari u nevjerici: Igrači plaču, dva slobodna bacanja, vrijeme isteklo, a onda - neviđeno!

Najdramatičniji meč Mundobasketa do sada

Kladioničari u nevjerici: Igrači plaču, dva slobodna bacanja, vrijeme isteklo, a onda - neviđeno!

Admin Čaušević

Najuzbudljiviji meč dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva u košarci su definitivno pružile reprezentacije Južnog Sudana i Portorika. U Manili je viđena nevjerovatna drama, ali je i savrešno demonstirano zašto je košarka poseban sport.

Republika Južni Sudan je osnovan 2011. godine, a nastup na Mundobasketu je najveći sportski uspjeh te zemlje, barem kada su u pitanju timski sportovi.

Već u prvom duelu su imali historijsku šansu da odmah dođu do pobjede, imali su izabranici Royala Iveya sve u svojim rukama, ali su na kraju zavšili u suzama.

Vodila je afrička selekcija tokom cijelog meča, u trećoj dionici u nekoliko navrata je razlika bila i dvocifrena, a najveća prednost je bila +12 (60:48).

Ipak, u posljendjim momentima od gotovog su napravili veresiju. Žilavi Portoriko se nije predavao te je 10 sekundi prije kraja poveo sa tri razlike 78:81.

Oglasi

Južni Sudan se spasio trojkom Carlika Jonesa, a onda nevjerovatan scenarij. Portoriko je dobio dva slobodna bacanja, a vrijeme je isteklo na semaforu.

Sudanci su plakali na klupi, hvatali se za glavu, a neki su se i pokrili peškirom. Slobodna bacanja je izvodio Ismael Romero i za veliko čudo je oba promašio.

Ukazala se Južnom Sudanu nova prilika da dođe do trijumfa, ali je Portoriko bio bolji u dodatnih pet minuta te je slavio končanih 96:101.

Sudanci su bili u očaju i nevjerici zbog propuštene velike prilike te su na savršen način osjetili koliko je košarka ponekad brutalan sport.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Najbolji u pobjdničkom timu je bio Stephen Thompson sa 21 poenom i 13 skokova, dok se kod Južnog Sudana izdvojio fenomenalni Carlik jones sa 38 poena i 11 asistencija.

U drugom kolu Portoriko će za rivala imati Srbiju, dok će Južni Sudan novu priliku za prvu pobjedu na Mundobasketu tražiti protiv Kine.

Oglasi