Kada krene Harden na Nurkića

Dvije žestoke blokade bh. centra

Kada krene Harden na Nurkića

M. Šljivak

James Harden predvodio je Houston Rocketse do pobjede u Moda Centru kod Portland Trail Blazersa (111:115).

Ubacio je sjajni košarkaš tima iz Texasa čak 42 poena, a na drugoj strani je kod Trail Blazersa najraspoloženiji bio bh. centar Jusuf Nurkić.

Nurk je meč završio sa 21 poenom, 11 skokova i četiri blokade, a čak dvije je "rampe" postavio ispred Jamesa Hardena.

Iako je prva zvijezda Rocketsa žestoko blokirana u dva navrata, to ga nije spriječilo da odigra još jedan fantastičan meč i na kraju da donese pobjedu svom timu.

Sa druge strane Nurk je uz Aminua bio jedini raspoložen za igru, ali protiv najboljeg tima lige jednostavno se nije moglo i serija od 13 uzastopnih pobjeda je stala.

Hardenu je međutim mnogo bolje da u budućnosti izbjegava duele sa Nurkićem jer očigledno protiv njega put prema košu izgleda mnogo teže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi