Sjajni Kikanović odveo Monaco do nove pobjede
Foto: lnb.fr

Lider slavio protiv Nanterrea

Sjajni Kikanović odveo Monaco do nove pobjede

Lider francuskog prvenstva Monaco je stigao do nove pobjede. Predvođena našim Elmedinom Kikanovićem ekipa Monaca je u 24. kolu LNB-a na svom parketu savladala Nanterre rezultatom 91:70.

Nanterre je, međutim, nešto bolje otvorio susret i prvu dionicu riješio u svoju korist rezultatom 24:18, a gosti su i na poluvremenu imali, koliku-toliku, prednost. Vodio je, naime, Nanterre sa 43:39 nakon 20 minuta igre.

Međutim, Monaco u trećoj dionici igra furiozno, pravi veliku seriju i stiže do ubjedljivog vodstva. Monaco je u ovoj dionici limitirao protivničku ekipu na svega 11 poena, pa je u zadnjih 10 minuta ušao vodstvom 66:54.

U četvrtoj četvrtini je Monaco dodatno povisio svoju prednost, pa su domaći na kraju slavili laganu pobjedu.

Ekipu Monaca je do pobjede vodio sjajni Elmedin Kikanović kojem je malo falilo da izjednači rekord sezone od 24 poena. Susret sa Nanterreom je tako završio sa 22 poena i pet skokova na svom kontu. Kod domaćih se istakao i Christopher Evans koji je postigao 19 poena, dok je tri manje ubacio Lacombe.

U ekipi Nanterrea najefikasniji je bio Konate Lahaou sa 14 poena, dok su po 11 dodali Alade Aminu i Jamal Shuler.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi