Kikanović fenomenalan u pobjedi Monaca protiv Banvita

Prvi meč četvrtfinala Lige prvaka

Kikanović fenomenalan u pobjedi Monaca protiv Banvita

Košarkaši Monaca slavili su pobjedu na gostovanju protiv Banvita u okviru prvog meča četvrtfinala Lige prvaka rezultatom 85:77, a do trijumfa ih je vodio sjajni Elmedin Kikanović.

Prva dionica ove utakmice bila je izjednačena (21:21), a Monaco je u drugoj bio bolji sa 26:20 tako da je na odmor otišao sa šest poena prednosti.

Gosti u trećoj dionici nisu dozvolili domaćoj ekipi da se vrati u meč i napravili su još veću prednost koju su čuvali do samog kraja susreta.

Do trijumfa ih je vodio sjajni bh. reprezentativac Elmedin Kikanović koji je ubacio čak 20 poena uz šut iz igre osam od 14. Učinku je dodao i šest skokova. Osim njega, dobar u ekipi Monaca je bio Robinson sa 18 poena. Kod domaćih bolji od ostalih je bio Andy Rautins sa 17 poena, a poen manje dodao je Taylor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi