"Kada sam vidio sve te s**e, znao sam gdje ću"
Foto - EPA

Charles Barkley je uvijek bio iskren

"Kada sam vidio sve te s**e, znao sam gdje ću"

M. Šljivak

Nekadašnja NBA zvijezda Charles Barkley imao je karijeru za pamćenje.

Sa samo 198 centimetara visine Sir Charles je važio za jednog od najboljih skakača lige, a tokom karijere (1984. - 2000.) igrao je za 76erse, Sunse i Rocketse.

Prije dolaska u najjaču ligu svijeta Barkley je proveo tri godine na univerzitetu Auburn. Zanimljiva je njegova priča zašto je odabrao baš ovaj koledž pored brojnih ponuda.

"Kupili su me tako što su me odveli u striptiz klub. Kada sam vidio sve te s**e, znao sam da je to program kojeg želim pohađati", iskren je bio Charles.

Tokom karijere Barkley je imao dosta kontroverzi. Nikada nije imao dlake na jeziku i često je zbog toga bio u problemima.

Jednom je uhapšen nakon što je utakmice u Milwaukeeju pretukao navijača, tukao se i u Las Vegasu na ulici, a u zatvoru je završio nakon što je vozio pijan. Branio se kako je žurio da ima seks.

"Boravak u zatvoru je nešto najbolje što mi se u životu dogodilo", dodao je Barkley.

Charles je trenutno član tima TNT-a i uz Shaquillea O'Neala čini zabavni dio programa NBA lige, a u karijeri je za 16 godina ubacivao 22 poena i imao je gotovo 12 skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi