Philadelphia 76-ersi otkrivaju statuu Charlesa Barkleya
76-ersi će odati počast jednom od svojih najvećih košarkaša ikada

Barkley je ostavio neizbrisiv trag u Philadelphiji

Philadelphia 76-ersi otkrivaju statuu Charlesa Barkleya

Philadelphia 76-ersi objavili su da će u petak 13.09. u svojoj "Aleji Legendi" otkriti spomenik velikom Charlesu Barkleyju.

Barkley je za tim iz Philadelphije nastupao od 1984 do 1992 godine uz sjajne prosjeke od 23 koša i 11 skokova po utakmici što ga i dan danas čini jednim od najunčikovitijih košarkaša 76-ersa.

1992 je zamijenjen u Phoenix Sunse gdje se okitio i naslovom MVP-a lige te igrao veliko finale NBA, poslije toga je igrao još 4 sezone za Houston Rocketse ali je nekako prva asocijacija uz Barkleya zauvijek ostao tim Sixersa.

U Aleji Legendi Charles će se pridružiti Billy Cunninghamu, Wilt Chamberlainu, Maurice Cheeksu, Julius Ervingu, Hal Greeru i Bobby Jonesu, najslavnijim košarkašima koji su nosili dres ovog tima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi