Pobjeda protiv Makedonije i plasman u finale

Kadeti BiH se vratili u A diviziju

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se plasirala u finale Eurobasketa B divizije pobjedom protiv Makedonije (95:67) i na taj način je obezbijedila povratak u A diviziju.

Naši momci su u dvorani Sabit Hadžić igrali protiv Makedonije i na kraju su slavili sigurnu pobjedu, iako su se Makedonci dobro držali dosta dugo.

Prvu dionicu Zmajevi su dobili sa 23:20, da bi istom mjerom u drugom periodu uzvratili Makedonci, pa se na odmor otišlo sa nerješenim rezultatom.

Bh. tim je meč prelomio u trećem periodu kada smo slavili sa 26:14, a u četvrtoj dionici je bilo 19:12, pa možemo reći da su naši momci odigrali sjajno drugo poluvrijeme i na kraju pobjedu nisu doveli u pitanje.

U bh. timu najefikasniji je bio Alem Huseinović sa čak 26 poena, dok je sedam manje dodao Denis Halilčević. Odlični su bili još Valentin Vidović sa 15 i Vuk Kusmuk sa 13 poena. Kod Makedonaca bolji od ostalih bio je Goce Petrushevski sa 18 poena, a pet manje je ubacio Bogdan Mirkovski.

Naši momci će u finalu igrati protiv pobjednika meča Rusija - Češka koji će početi nešto kasnije.

EP B divizije, polufinale:

BiH - Makedonija 95:76 (23:20, 30:27, 26:14, 19:12)

BiH: Halilčević 19, Huseinović 26, Kusmuk 13, Malešević 4, Špago 7, Gatarić 9, Pilav 2, Vidović 15.

Makedonija: Jovan Cvetkov 2, Andrej Mitrevski 1, Slavko Trajkovski 5, Marko Velichkovski 2, Andrej Andonoski 11, Pavel Danailovski 6, Marko Milovanovikj 12, Bogdan Mirkovski 13, Goce Petrushevski 18.

Top Komentari

karlhajncbraco
Vi ste, vi ste ponos države! ;)
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi