Kadeti večeras u meču važnijem od titule

Borba za A diviziju

Kadeti večeras u meču važnijem od titule

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra polufinalni duel na Evropskom prvenstvu B divizije.

U dvorani "Sabit Hadžić" protivnik našoj selekciji je Makedonija, a pobjednik će otići u finale i biće siguran učesnik A divizije.

Makedonci su do polufinala došli sa omjerom od pet pobjeda i jednog poraza. Izgubli su samo od Rusije u grupnoj fazi takmičenja, a zatim su zaredali pobjede, da bi jučer u četvrtfinalu dobili Rumuniju 74:71.

Lider selekcije Makedonije je Marko Milovanović. On predvodi ekipu po poenima (19,8) i skokovima (8,8), a svakako ne treba zanemariti ni učinak Andreja Andonoskog koji prosječno bilježi 18,2 poena i 7,8 skokova po meču.

Dvocifren broj poena u ovoj selekciji u prosjeku ubacuje još samo Luka Savičević (10,5) dok je ostatak ekipe daleko ispod po poenterskom učinku i jasno je da se igra ove selekcije zasniva na ovom triju.

Selektor Aleksandar Jovančev ima sedam igrača za rotaciju koje konstantno koristi. Ipak, statistički gledano naša selekcija je mnogo bolja u svim segmentima igre, osim šuterske gdje su Makedonci u blagoj prednosti.

Selekcija Admira Prašovića je favorit pred ovaj duel. U dosadašnjem dijelu prvenstva naš tim je pokazao uvjerljivo najviše i ovaj meč je bez dileme važniji i od same titule prvaka B divizije.

Današnjom pobjedom bismo već osigurali povratak u A diviziju što bi bio izuzetan uspjeh u ovim teškim danima za bh. košarku.

Meč BiH - Makedonija igra se od 18:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi