BiH protiv Makedonije u polufinalu

Meč od 18:45 na Ilidži

BiH protiv Makedonije u polufinalu

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH ostvarila je plasman u polufinale Evropskog prvenstva B divizije koje se igra u Sarajevu nakon pobjede nad Islandom (86:59).

Već sutra na programu je polufinalni duel u kojem će naša reprezentacija igrati protiv selekcije Makedonije.

Makedonci su večeras u uzbudljivom meču savladali Rumune rezultatom 74:71 i sutra ih čeka duel protiv naše selekcije na Ilidži od 18:45 minuta.

Makedoniju je do trijumfa vodio trio Milovanović - Mirkoski i Andononski. Ubacili su redom 21, 17 i 16 poena, dok je učinak ostatka ekipe bio skroman.

Još samo četiri igrača su se upisali u strijelce i kratka rotacije to u čemu naš tim može vidjeti šansu protiv Makedonaca za plasman u finale i A diviziju.

Stefan Grasu je kod Rumuna ubacio 21 koš, ali nije mogao sam večeras i Rumunija će igrati utakmice za plasman.

U drugom polufinalnom duelu sutra se sastaju Rusija i Češka.

Top Komentari

Bernadich
bravo momci
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi