Kadeti Hrvatske prvaci Evrope

Savladali Španiju u finalu

Kadeti Hrvatske prvaci Evrope

M. Šljivak

Košarkaši Hrvatske do 16 godina osvojili su naslov prvaka Evrope.

Hrvati su večeras u Novom Sadu u finalnom duelu savladali Španiju rezultatom 71:70.

Velika drama viđena je u finalnom duelu. Hrvatska je vodila većim dijelom meča, ali su Španci na 12 sekundi do kraja trojkom Hectora Alderetea došli do vodstva 69:70.

Ipak, Hrvatska uzvraća. Na pet sekundi do kraja Roko Prkačin pogađa za pobjedu Hrvatske i naslov prvaka Evrope.

Boris Tišma je sa 24 poena bio najefikasniji u selekciji Hrvatske, a Roko Prkačin je meč završio sa 18 poena i 10 skokova.

Hector Alderete je sa druge strane bio najefikasniji sa 17 ubačenih koševa.

Top Komentari

Emčuka
Normalna pojava, uzeli su od svoje nezavisnosti desetak ovakvih pehara...na aerodromu će ih dočekati 50-tak ljudi i to je to...samo kod nas se cirkus napravio od osvajanja ovog (dječijeg) prvenstva. I na kraju samo Musa ( donekle ) isplivao.
17 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi