Kadeti Sparsa nadigrali Igokeu u prvom meču finala

Ubjedljiv trijumf

Kadeti Sparsa nadigrali Igokeu u prvom meču finala

Kadeti Sparsa savladali su Igokeu rezultatom 85:58 u prvoj finalnoj utakmici prvenstva Bosne i Hercegovine.

Sparsi su bolje otvorili susret i već nakon deset minuta igre su imali +10. Na prvi odmor se otišlo pri rezultatu 22:12, a u nastavku susreta sigurnim poenima Sparsi su stigli do +15, što su i sačuvali do poluvremena.

Gosti iz Aleksandrovca nisu imali rješenje za raspoložene igrače Sparsa u drugom poluvremenu. Sparsi su vrlo brzo došli do +30 i utakmicu priveli kraju.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Tarik Biberović sa 28, Harun Huseinspahić sa 20 i Nino Heranda sa 15 postignutih poena. Dvocifren je bio i Deni Radak sa 12 ubačenih poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Finale prvenstva BiH za kadete:

Spars Ziraat Bank - Igokea 85:58

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi