Kakanj bolji od Mladosti, Leotar od Širokog

Liga 6 za prvaka

Kakanj bolji od Mladosti, Leotar od Širokog

Edmir Škorić

Košarkaši Kaknja savladali su Mladost sa 90:67 u meču devetog kola Lige 6 za prvaka.

Kakanjci su pred svojim navijačima pobijedili goste iz Mrkonjić Grada, pa su došli do četvrte pobjede i na pragu su plasmana u play-off.

Domaćin je gubio prvu dionicu sa 19:18, ali je na poluvremenu vodio 41:35. Do kraja treće dionice prednost Kaknja porasla na 62:45. 

Mladost više nije uspjela da se vrati, Kakanj je do kraja očuvao visoku prednost i stigao do pobjede.

Tomić je sa 20 poena i 11 skokova vodio domaće do pobjede, dok je Palavra dodao 18 poena. Na drugoj strani Sivlar je bio najbolji sa 18 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Leotar je također stigao do četvrte pobjede, pobijedivši Široki sa 65:52. Šakotić je ubacio 16 u domaćem timu, a Pelkić 15 poena. Ćorić je ubacio 20 poena na drugoj strani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi