Igokea lagano protiv Sparsa, Mladost pregazila Kakanj

Liga 6, 4. kolo

Igokea lagano protiv Sparsa, Mladost pregazila Kakanj

Midhat Šljivak

Košarkaši Igokee pobijedili su Sparse 66:52 u susretu četvrtog kola Lige 6.

Do novog trijumfa tim iz laktaša je došao relativno lako. Vodili su cijelim tijekom utakmice, na poluvremenu je već bilo plus 13, 38:25, ali su gosti u nastavku upak uspjeli da zaprijete.

Odigrali su gosti iz Sarajeva jako dobru treću dionicu. Vratili su se na minus šest (50:44), ali nisu uspjeli kreirati iznenađenje. Igosi su pojačali ritam, te su na kraju zasluženo stigli do nov pobjede.

Miloš Komatina je predvodio Igokeu do pobjede sa 21 poenom, dok je na drugoj strani Stefan Glogovac ubacio 16.

Mladost je u Mrkonjić Gradu pregazila Kakanj rezultatom 97:57.

Domaći su dominirali od prve do posljednje minute i na kraju su uspisali zasluženu pobjedu do koje ih je vodio Aleksandar Radukić sa 26 poena i 11 skokova.

Draško Knežević je dodao 22, a Vojin Svilar 21 poen, dok je kod Kaknja Palavra ubacio 19 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Leotar je na Pecari savladao Široko 81:78. 

Gosti iz Trebinja odigrali su sjajan meč i zasluženo su upisali trijumf. Do pobjede ih je vodio Dejan Šakotić sa 21 poenom, dok je kod domaćeg tima Vranješ ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti