Kakanj slavio u Bijeljini

Prvenstvo BiH

Kakanj slavio u Bijeljini

M. Šljivak

Kakanj je u 21. kolu košarkaškog prvenstva BiH gostovao kod Radnika u Bijeljini i slavio je sigurnu pobjedu rezultatom 63:75.

Kakanj je odradio odličnih 30 minuta meča. Potpuno su nadigrali domaće, te su mogli malo spustiti gas u posljednjoj dionici, a da ne budu kažnjeni.

Gosti su dobro ušli u meč. Već nakon deset minuta igre bilo je vidljivo da je tim Josipa Pandže došao po pobjedu (17:25), a na poluvrijeme se otišlo sa 11 razlike u korist Kaknja, 33:44.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u trećem periodu. Limitrali su Kakanjci domaće na devet poena u ovom dijelu meča (9:20), te su sa ogromnih plus 22 ušli u posljednju dionicu, 42:64.

Potom su se gosti opustili. Radnik je uspio da smanji zaostatak u posljednjem periodu na minus 12, ali pobjeda na kraju putuje u Kakanj.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Adam Mirković sa 17 poena, Milivoje Božović je ubacio 16, a Ermin Dedić 15 koševa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kod Radnika Dejan Kokoruš je ubacio 22 poena, a Filip Kaluđerović je dodao 16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi