Pojačao se Kakanj

Doveli krilnog centra

Pojačao se Kakanj

M. Šljivak

Košarkaši Kaknja u nastavak sezone će ući sa jednim novim imenom u rosteru.

Rukovodstvo ovog tima angažovalo je iskusnog srpskog košarkaša Nikolu Gaćešu (206cm, 30god), koji je potpisao ugovor sa bh. timom do kraja sezone.

Radi se o igraču koji igra na poziciji krilnog centra i iza sebe ima veliko iskustvo. Gaćeša je već odradio prvi trening sa ekipom i sigurno je da će predstavljati pojačanje pod košem za tim Josipa Pandže.

U redove Kaknja ovaj košarkaš dolazi iz gruzijske ekipe Dinamo Tbilisi gdje je u prvenstvu bilježio 14 poena po meču, dok je u FIBA Europa kupu bio najbolji strijelac ekipe sa 12 poena i šest skokova po utakmici.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Gaćeša je tokom karijere igrao za Igokeu, a nastupao je još u Austriji, Francuskoj, Rumuniji i Sloveniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi