Kakanj slavio u Mrkonjić Gradu

Kakanj slavio u Mrkonjić Gradu

Edmir Škorić

Košarkaši Kaknja slavili su u Mrkonjić Gradu protiv Mladosti sa 74:72. Očekivano, neizvjesna utakmica, ali gosti su se bolje snašli u završnici i došli do pobjede.

Prvu četvrtinu Kakanjci sud dobili rezultatom 19:7, ali su se domaći uspjeli malo vratiti do poluvremena.

U nastavku egal utakmica, dosta promjena rezultata, no pobjeda odlazi u ruke gostima iz Kaknja, koje je predvodio Muflizović sa 17 poena. Dvocifreni su još bili Svilar (15), Palavra (14) i Tomić (10 i 14sk). Stanojević je ubacio 25 poena uz 13 skokova u domaćem timu, Vuković je dodao 18 poena.

Građanski je sa 89:62 bio bolji od Bošnjaka. Milešić je ubacio 20 poena, Marković je dodao 17 u 10 skokova, a Negovanović 19 poena. Kod gostiju je Dovadžija bio najbolji.

Mladost - Kakanj 72:74

Mladost: Aleksić 6, Vuković 18, Antić 6, Ljuboja, Milošević, Kljajić, Ivetić 3, Jotić, Srdić, Nišanović 6, Stanojević 25, Patković 8.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kakanj: Dedić 2, Vranješ 2, Maksimović, Muflizović 17, Merdanović 2, Ćurevac 6, Dozić, Dželmo 6, Palavra 14, Svilar 15, Tomić 10, Smajlović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti