Kakanj u uzbudljivoj utakmici savladao Vogošću

Prvenstvo BiH

Kakanj u uzbudljivoj utakmici savladao Vogošću

M. Šljivak

Košarkaši Kaknja pobijedili su u šestom kolu Premijer lige BiH ekipu Vogošće rezultatom 69:65.

U uzbudljivoj utakmici na kraju je domaći tim imao više koncentracije i upisao je četvrtu pobjedu u sezoni.

Kakanj je imao bolje otvaranje utakmice. Domaći su imali plus sedam u nekoliko navrata, ali Vogošća se uspjela vratiti, povesti u jednom trenutku, da bi nakon 10 minuta igre rezultat bio neriješen 16:16.

Gosti su bolje ušli u drugi period. U jednom trenutku su stekli i osam poena prednosti (18:26), no u ostatku druge četvrtine mnogo bolja igra Kaknja koji je na odmor otišao sa tri poena prednosti, 35:32.

Treći period donio je izuzetnu igru domaćih košarkaša. Igrali su veoma dobru odbranu i uspjeli su da dođu do plus 14 na tri minute do kraja ovog dijela meča (55:41).

Međutim, Vogošća se malo probudila. Smanjili su razliku na minus devet nakon 30 minuta igre (57:48), da bi u posljednjem periodu potpuno zakomplikovali stvari na parketu.

Ipak, do preokreta Vogošća nije mogla. Kakanj je uspio da sačuva prednost i da dođe do četvrte pobjede u prvenstvu..

Do nje ih je vodio Haris Ćurevac sa 15 poena, dok je u poraženom sastavu najefikasniji bio Mujo Tuljković sa 24 poena.

Prvenstvo BiH, 6. kolo:

Kakanj - Vogošća 69:65 (16:16, 19:16, 22:16, 12:17)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kakanj: Arslanagić 11, Mešinović 8, Ćurevac 15, Velić 13, Buza 10, Dedić 3, Marinković, Sikira, Pirić, Pilavdžić 5, Bašić 4, Lučić.

Vogošća: Balić 6, Njegovanović 10, Tuljković 24, Genjac 13, Pavlović 5, Halilović, Ćatić, Mulić, Ovčina 7, Halilović, Đulović, Čelik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi