Kakanj zaustavio Bosnu Royal

Poraz sarajevskog tima

Kakanj zaustavio Bosnu Royal

M. Šljivak

Košarkaši Kaknja pobijedili su Bosnu Royal 88:82 u susretu 13. kola prvenstva Bosne i Hercegovine.

Većim dijelom prve dionice igrala se izjednačena košarka. Ipak, sarajevski tim bolje odrađuje sami finiš ovog dijela igre i na mali odmor odlaze sa četiri poena prednosti, 20:24.

Bosna Royal je vodila i gotovo cijelim tokom druge četvrtine. Prednost je išla i do plus sedam, a nakon 20 minuta igre gosti su imali pet poena prednosti (41:46) i činilo se kako su Studenti na putu ka novoj pobjedi.

Međutim, ekipa Josipa Pandže je odradila sjajan posao u nastavku meča. U trećem periodu su potpuno preuzeli igru u svoje ruke. Sjajnom utakmicom su preuzeli vodstvo i došli su do sedam razlike na ulasku u posljednju dionicu, 69:62.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Nije Bosna Royal uspjela da se vrati u meč. Istina, bili su konstantno blizu, ali Kakanj nije dozvolio nikakav preokret i došli su do važne pobjede. Bosni je ovo prvi poraz nakon osam uzastopnih pobjeda u prvenstvu BiH.

Do trijumfa ih je vodio Milivoje Božović sa 19 poena, Muflizović je dodao 18, dok je kod Bosne Royal Draško Knežević ubacio 21 poen.

Datum i vrijeme odigravanja 13.1.2018, 18:00
Dvorana SD Kakanj
Gledalaca
Sudije
Pet ličnih grešaka Mirković, Maksimović (Kakanj); Hanner (Bosna)
Domaćin Gost
88 82
Rezultat po četvrtinama
20:24              21:22 28:16       19:20
Score box
Božović 19 Knežević 21
Muflizović 18 Šturanović 16
Dedić 13 Tuljković 12
Mirković 13 Bradford 10
Talić 11 Durak 6
Zahiragić 7 Hanner 4
Maksimović 5 Ćurevac 4
Trener
Josip Pandža Miloš Pejić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi