Kakav nesretnik: Fultz ipak teško povrijedio Embiida

Žestok udarac u glavu koštao centra Phile

Kakav nesretnik: Fultz ipak teško povrijedio Embiida

Midhat Šljivak

Centar Philadelphia 76ersa Joel Embiid ipak je zadovio teže povrede glave nakon što ga je u susretu protiv New York Knicksa povrijedio saigrač Marelle Fultz.

U susretu protiv New York Knicksa Embiid je pokušao napraviti blok Fultzu, ali ga je ovaj žestoko udario ramenom u predjelu jagodične kosti.

Iako su prve prognoze govorile kako težih posljedica nije bilo, dodatnim ispitivanjima utvrđena je fraktura kosti lijevog oka uz potres mozga.

Operacija je Embiidu neophodna. Za njega je regularni dio sezone završen, a pretpostavlja se da će sjajni Kamerunac propustiti i prvi krug doigravanja.

Fultz je tako svom timu napravio više štete nego koristi. On se nakon višemjesečne pauze nedavno vratio u parket i u drugom je meču najvažnijeg igrača tima poslao u bolnicu.

Embiid je baš kao i Fultz na početku NBA karijere imao velikih problema sa povredama i ovo je samo nastavak problema za 76erse koji nikako ne mogu da okupe kompletnu ekipu koja važi za jednu od najtalentovanijih u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi