Da li je moguće? Markelle Fultz večeras u rosteru 76ersa

Prvi pick Drafta konačno spreman za igru

Da li je moguće? Markelle Fultz večeras u rosteru 76ersa

Prvi pick NBA Drafta 2017. godine Markelle Fultz bi se konačno trebao vratiti u rotaciju Philadelphia 76ersa i to večeras kada njegova ekipa igra protiv Denver Nuggetsa.

Vijest je ovo koja je iznenadila čak i najvjernije naviječe 76ersa, a došla je upravo iz tabora ove franšize.

Podsjetimo, Markelle Fultz je odigrao samo četiri NBA utakmice na početku sezone. Na ova četiri meča je imao jako loš šut iz igre (33%), a za to vrijeme nije pokušao niti jednu trojku.

Naknadno je otkriveno da je zbog velikih problema sa ramenom morao promijeniti kompletnu mehaniku šuta, a kako se pokazalo da su njegovi problemi ozbiljni, u 76ersima su odlučili da on neće igrati sve dok se potpuno ne oporavi.

Čini se da se to konačno desilo, pa će navijači 76ersa dobiti priliku da na pravi način upoznaju novo pojačanje svoje ekipe.

Inače, 76ersi nikako nemaju sreće za igračima koje biraju na Draftu, i to visokim pickovima. Tako je Ben Simmons propustio čitavu prošlu sezonu zbog povrede, dok i Joel Embiid još uvijek ima restrikcije kada je u pitanju vrijeme koje provodi na parketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi