Povreda najveće NCAA zvijezde: Karta je koštala 11.000 dolara samo zbog njega!
Zvijezda u najavi je doživjela najveći mogući strah. Povrijedio je koljeno i to bi moglo znatno utjecati na njegovu karijeru

Zion Williamson doživio povredu koljena

Povreda najveće NCAA zvijezde: Karta je koštala 11.000 dolara samo zbog njega!

M. Šljivak

Zion Williamson vjerovatno je buduća NBA zvijezda.

Ovaj fantastični košarkaš od naredne sezone bi trebao igrati u NBA ligi, a mnogi ga već vide kao prvi pik drafta.

Međutim, sinoć u duelu njegovog Dukea protiv vječnog rivala North Caroline, Zion se povrijedio u prvom napadu. Patika mu je proklizala, koljeno je otišlo u neprirodan položaj i Williamson se odmah počeo previjati.

Williamson se više nije vraćao u igru. On će u narednim danima biti podvrgnut testiranjima i znaće se težina povrede koju je zadobio.

Ovo je svakako veliki udarac za Duke. Iako u svojim redovima imaju i čudesnog RJ-ja Barretta, te Cama Reddisha, Zion je već sada velika zvijezda i bez njega Blue Devilsi imaju mnogo manje šansi za naslov prvaka.

Koliko su bili pogođeni činjenicom da se Williamson povrijedio dovoljno govori činjenica da su igrači Dukea nestali sa parketa u ovom meču i da su izgubili veliki okršaj rezultatom 88:72.

Zbog Ziona cijena ulaznica kao na Super Bowlu

NFL Super Bowl je jedan od najvećih sportskih događaja u SAD-u. Ako želite na ovaj događaj, za najlošija sjedišta plaćate oko 2.500 dolara, a za ona bliže terenu cijene su ogromne i idu do nekoliko desetina hiljada dolara.

Zbog Ziona su skočile i cijene ulaznica u NCAA. Tako je za utakmicu UNC - Duke jedna od ulaznica prodata za nevjerovatnu cifru od 10.652 dolara.

"Ovako nešto u životu nisam vidio", rekao je marketng menadžer Kyle Zorn,te je dodao:

"Za jednu kartu čovjek je platio 10.652 dolara. Williamson ima uticaj na rast ulaznica kao što je to učinio LeBron James nakon što je potpisao za Lakerse", istakao je on.

Zion je sasvim sigurno momak o kojem će se još pričati. Ipak, ova povreda bi mogla dosta utjecati na njegov status i sada se čekaju prve vijesti o težini povrede.

Top Komentari

StoneIsland
11.000 dolara ulaznica da gledaš srednjoškolce ? Moraš baš debil biti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi