Kapiten KŽK Čelik nakon osvajanja Kupa

Kalušić: Pokazale smo da smo jedini pravi šampion BiH

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika treći puta uzastopno osvajačice su Kupa-a BiH, izabranice Slobodana Kecmana večeras su u zeničkoj Areni sigurnom igrom pobijedile sarajevski Play Off, te tako pokazale da im niko u državi ne može parirati.

Uz Tamaru Kapor, Aldijanu Iriškić, Natašu Popović, večeras je raspoložena bila i kapiten domaće ekipe Aida Kalušić, koja je ubacila 20 poena, uz sedam skokova. Jedna od najboljih igračica Čelika i reprezentativka BiH bila je sretna nakon novog trofeja za svoj klub.

"Čestitam svojim saigračicama na osvajanju Kup-a , gledajte bilo je dosta pomiješanih emocija, nekako mi koji smo tu posljednjih osam mjeseci ostavili smo sebe, tijelo i dušu u ovoj dvorani i na kraju kada savez donese odluku da nas izbaci iz lige, onda to stvarno boli", ističe Kalušić.

Večerašnjom partijom, Zeničanke su pokazale svoju snagu u ovome sportu

Morali smo zato biti fokusirani na ovu završnicu Kup-a i nekako to ostaviti iza sebe. Večeras smo pokazali, da smo jedini i pravi prvak Bosne i Hercegovine u ovom trenutku i da smo nastavile tu našu dominaciju.Ponosna sam na sve svoje saigračice, na sve nas u klubu, na ovaj tim i ljude koji su doprinijeli da mi danas osvojimo ovaj trofej", kazala je Kalušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi