Kanadi se tri NBA košarkaša stavila na raspolaganje

Za kvalifikacije za Olimpijske igre

Kanadi se tri NBA košarkaša stavila na raspolaganje

E. Škorić

Jamal Murray, Shai Gilgeous-Alexander i Nickeil Alexander-Walker objavili su na društvenim mrežama svoju posvećenost kanadskoj reprezentaciji za olimpijski kvalifikacijski turnir sljedećeg ljeta.

Kanada je košarkaški tim posljednji put na Olimpijskim igrama imala 2000. godine.

Ovog ljeta će pokušati da izbore plasman na Olimpijske igre u Tokiju, a krajem juna igra se kvalifikacijski turnir u kojem će Kanada igrati protiv Češke, Kine, Turske i Urugvaja.

Kanađani se sada uzdaju u neke svoje NBA zvijezde, a na njihovu sreću, Jamal Murray, Shai Gilgeous-Alexander i Nickeil Alexander-Walker odlučni su da brane boje nacionalnog tima.

Murray igra za Denver Nuggetse i dobar je šuter, Gilgeous-Alexnader pruža sjajne partije u dresu Oklahome, dok Alexander-Walker trenutno igra s Džananom Musom u Brooklyn Netsima.

Top Komentari

epa
pa jel sljedeceg ili ovog ljeta sljedece ljeto je ljeto 2021 godine...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi