Kanter poslao potresnu poruku: Šest godina nisam vidio majku, šest godina joj nisam rekao 'volim te'

Košarkaš se oglasio

Kanter poslao potresnu poruku: Šest godina nisam vidio majku, šest godina joj nisam rekao 'volim te'

M. Šljivak

Turski košarkaš Enes Kanter poslao je dirljivu i srceparajuću poruku majci.

On nije u mogućnosti da se vidi s majkom jer je u Turskoj optužen za terorizam zbog činjenice da je veliki protivnik predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Kanter bi po ulasku u zemlju odmah bio uhapšen i sproveden u zatvor, a smatra se da je dio terorističke organizacije FETO koju predvodi Fethullah Gullen.

Njegova poruka mami na Dan majki pocijepala je srce i onim koji nisu previše emotivni.

"Zdravo mama. Danas je Dan majki, tvoj dan. Prošlo je šest godina od kada ti nisam vidio lice, čuo glas i otkako nisam okusio tvoju divnu hranu i šest godina otkako ti nisam rekao da te volim", počeo je priču Kanter i nastavio je:

"To je ono što mi najteže pada. Nadam se da si sigurna uz tatu i da nisi ljuta na mene. Znam šta sam učinio našoj porodici, ali morao sam to da uradim jer pokušavam da odbranim demokratiju, ljudska prava i slobodu. Ne smijem da šutim, pa čak i ako to zahtjeva žrtve", poručio je Kanter.

"Imam tvoju fotografiju u telefonu i to mi je najvrjednija stvar u životu. Izmami mi osmijeh na lice. Mnogi igrači idu kod svojih majki i govore im koliko ih vole. Ja uzmem telefon, pogledam tvoju fotografiju i to me učini sretnim. Znam da si uvijek uz mene i da se moliš za mene. Znam da je tvoj san bio da dođeš na neku utakmicu i danavijaš za mene. Obećavam ti da će se to desiti. Zagrlite svoje majke i kažite im koliko ih volite, jer nikada nećete znati kada će doći trenutak kad to nećete moći napraviti", poruka je Enesa Kantera.

Top Komentari

RZ88
Koji debil. To je ona demokratija sto ti je Amerika posijala u taj kokosiji mozak koju ona prostire po citavom svijetu. Turska nikad jača a ti glumis budalu. I treba kad si konj.
21 9
dinass
Kad si budala,imas milione i bavis se politikom tj politicari te koriste.Isto je i kod nas ali mi smo sirotinja kojoj se potura da su oni drugi krivi za siromastvo a oni zajedno kradu i dernece kako se sad pokazalo zahvaljujuci koroni.
16 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi