Kanter s ponosom pokazao svoje dokumente: "Hido, jesi li još uvijek Erdoganov ker?"

Nije se dugo čekalo na repliku

Kanter s ponosom pokazao svoje dokumente: "Hido, jesi li još uvijek Erdoganov ker?"

Nekada proslavljeni NBA košarkaš, a danas predsjednik Košarkaškog saveza Turske Hidayet Turkoglu danas je poslao otvoreno pismo Enesu Kanteru, 'odbačenom' turskom košarkašu.

Ovaj 26-godišnji košarkaš New Yorka poručio je da neće sa ekipom putovati u London gdje će njegov tim odigrati meč protiv Washington Wizardsa 17. januara, uz obrazloženje da se plaši za sigurnost u Evropi i straha da bi ga turski tajni agenti mogli ubiti, jer je on otvoreni kritičar turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Kanter, koji također otvoreno podržava Fethullaha Gulena, brzo je dospio na metu Turkoglua, koji je tokom dana poručio da se košarkaš Knicka ne boji atentata, već da zapravo ne može u London zbog neposjedovanja vize.

"Zabrinuto sam primio vijesti o tome da košarkaš New York Knicksa Enes Kanter neće putovati u London zbog straha za sopstvenu bezbjednost. Kanter je član terorističke organizacije Fethullaha Gulena i jasno je da on ne želi da ode u Veliku Britaniju zbog toga što će imati problema sa vizom, a ne zbog potencijalnog atentata. Takve izjave samo su dio strategije kaljanja ugleda Turske, kao i pokušaji skretanja pažnje na sebe. Kanter je na taj način napao i britanske bezbjednosne službe u pokušajima da pogorša odnose Turske i Velike Britanije. Očigledno je da su njegove izjave iracionalne i da prkose istini", izjavio je Turkoglu.

Kanterova replika stigla je veoma brzo. Na Twitteru je ovaj košarkaš priložio svoje dokumente, te uvrijedio Turkoglua nazvavši ga "Erdoganovim psom" u slobodnom prevodu.

"Ovo su moje putne isprave, ne postoji problem sa vizom - mogu ići u London. Ili si izgubio kontakt sa stvarnošću, ili su još uvijek Erdoganov ker. Nastavi mahati repom", napisao je Kanter.

Kao što možete i vidjeti, Kanter je u svom tweetu čak označio i Erdogana uz hashtag #DiktatorErdogan.

Enes Kanter je i ranije bio u nemilosti turskih vlasti a 2017. godine, kada mu je oduzet turski pasoš, morao je provesti neko vrijeme na aerodromu u Rumuniji bez isprava.

Zbog političkog angažmana, Kanterova porodica je objavila da ga se odriče, a on se nekoliko puta opisivao kao "neko ko nema svoju državu".

Top Komentari

king11
" Nastavi mahati repom" hahahah
43 9
burek_sa_mesom
Erdogan je turski Adolf Hitler.
36 39

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi