Kanter se javio legendi sa pitanjem: Kako igrati na visokom nivou jer postim?

Centar Portlanda tražio savjet

Kanter se javio legendi sa pitanjem: Kako igrati na visokom nivou jer postim?

M. Šljivak

Turski košarkaš Enes Kanter odlučio je da zatraži pomoć legende NBA lige Hakeema Olajuwona.

S obzirom na to da su obojica muslimani, ovog mjeseca poste mjesec ramazan, a kako je legendarni Olajuwon pružao sjajne igre u karijeri, čak i kad je postio, Kanter ga je odlučio pitati za savjet.

"Pisao sam Hekeemu. Upoznao sam ga prije dvije godine i znam da posti. Mislim da je postio 1995. godine kada je bio MVP finalne serije. Pitao sam ga kako održati igru na visokom nivou tokom posta? Dao mi je određene savjete, rekao mi je šta je jeo, koliko je vode pio, kada je ustajao", rekao je Kanter.

Turski košarkaš ima problema i sa povredom ramena. Prinuđen je da koristi tablete, ali ih pije prije samog početka posta i odmah nakon iftara.

"Uzimam tablete oko četiri sata ujutro i zatim pred utakmicu. Tačno pred utakmicu završavam post, tako da budem dobro", istakao je Kanter.

Centar Portlanda je dobio šansu da postane starter umjesto Jusufa Nurkića. Bh. košarkaš je slomio nogu, ali srećom pa su Blazersi na vrijeme angažovali Kantera.

On svoje minute za sada itekako dobro koristi. Igra jako dobro u playoffu, ali za sada je Portland pred eliminacijom iz polufinala Zapadne konferencije.

Trenutno Denver Nuggetsi imaju prednost od 3:2 u ovoj seriji i na pobjedu su od plasmana u finale.

Kanter je ove sezone na prosjeku od 13.7 poena i gotovo 10 skokova po utakmici.

Top Komentari

eye of the tiger
Svaki sportista je sad I postac odjednom. Radi see najbitnijim utakmicama koje riskiraju na taj nacin
1 2
Turgut2
Haj jadan bio pa nije kao da ne jedes cio dan glumi vjernika a laze pije zabija noz svojoj zemlji
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi