Kao da povrede ramena nije ni bilo: Nurkić odigrao sjajnu partiju u pobjedi Portlanda
Bh. centar se prije nekoliko noći u susretu protiv Los Angeles Clippersa povrijedio, ali već večeras je bio na parketu.

Lillard bio najbolji pojedinac susreta

Kao da povrede ramena nije ni bilo: Nurkić odigrao sjajnu partiju u pobjedi Portlanda

Košarkaši Portland Trail Blazersa porazili su sinoć na domaćem parketu Orlando Magic sa 115:112. 

Bila je ovo sjajna utakmica, puna preokreta, koja je na kraju ipak otišla na stranu domaće ekipe. Također, gledali smo i sjajan okršaj dva centra Jusufa Nurkića i Nikole Vučevića, ali o tome nešto kasnije.

Domaći su bolje otvorili meč i prvu dionicu su riješili u svoju korist rezultatom 33:30, da bi Orlando sjajno uzvratio u drugom periodu kojeg je dobio 33:22 i na poluvrijeme otišao sa prednošću.

Odlučujuća na ovom susetu je bila treća četvrtina koju je Portland dobio sa čak 19 razlike (40:21), pa na kraju spasa za Orlando nije bilo iako je u jednom trenutku posljednje četvrtine stigao do izjednačenja (108:108). Ipak, Portland je bolje odigrao sami finiš meča te upisao pobjedu.

Do trijumfa je domaće vodio fantastični Demian Lillard koji je ubacio čak 41 poena uz osam skokova i četiri asistencije. Dobar je bio i Stauskas sa 18 poena. Također, gledali smo sjajan okršaj Nurkića i Vučevića. Bh. reprezentativac je ubacio 16 poena, uhvatio čak 13 skokova te zabilježio pet asistencija, dok je Crnogorac imao učinak od 20 poena, osam skokova i sedam asistencija. Svemu dodajmo da je Nurkić na parketu proveo 33 minute, a iz igre je šutirao četiri od 11.

Top Komentari

Allen ali nije Iverson
Idemoooo Jukaaa!!! All star te ceka samo nastavi tako. Nas najbolji kosarkas jos od vremena Nene Markovica. Vrijeme ce to pokazati. Poradi malo na agresivnosti orema obrucu, prema igracima imas i vise nego dovoljno. Malo cvrstih misica i napad na obruc, lagano 20pts svaka tekma. All star te ceka.
24 1
damir bosnjak
GIGANT
14 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi