KŽK Čelik dobio veliko pojačanje

Kapor: Dat ću sve od sebe da ostvarimo zacrtane ciljeve

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika danas su dobile i novo pojačanje, koje će pojačati ionako odličnu ekipu koju ima trener Slobodan Kecman. Riječ je o 24-godišnjoj Tamari Kapor, koja u Zenicu stiže iz ekipe Radivoj Korać.  U pet sezona u dresu kluba iz Srbije, igračica rođena u Trebinju osvojila je dvije titule prvaka Srbije, jedan kup, te na vrhuncu i Jadransku ligu prije dvije sezone.

Članica seniorske reprezentacije BiH pri dolasku u KŽK Čelik podijelila je i svoje impresije u razgovoru za SportSport.ba

"Prvi utisci iz Zenice su odlični, stigla sam ovdje da ostvarimo cilj kluba, a to je odbrana dvostruke titule u BiH, te bolji plasman u odnosu na prošlu sezonu kada je u pitanju Regionalna liga. Ovog vikenda imamo turnir u Mađarskoj, gdje ćemo odigrati nekoliko utakmica, pokušati se što bolje uigrati, a poslije toga prije početka Regionalne lige imamo i turnir u Zenici, tako da vjerujem da ćemo spremno dočekati početak prvenstva", nada se Kapor.

Očekuje se da opravda epitet pojačanja.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Ekipa je sastavljena od nekoliko iskusnih igračica, te mnogo talentovanih košarkašica. Vjerujem da ćemo odlično funkcionisati kao tim, da će se nove igračice uklopiti u ekipu, te da će mlađe stasavati uz nas nešto starije. Kada su u pitanju moje igre, ja ću svakako dati sve od sebe da opravdam dolazak u Zenicu i epitet pojačanja", kazala je za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti