Karačić: Želimo pobjedu u obje utakmice

Košarkaš Širokog za SportSport.ba

Karačić: Želimo pobjedu u obje utakmice

D. Rakanović

Košarkaši Širokog Brijega doputovali su u Laktaše gdje će sutra i prekosutra igrati utakmice protiv Mladosti i Slobode u okviru prvog kvalifikacijskog turnira za Drugu ABA ligu. 

Košarkaš Ivan Karačić je za SportSport.ba istakao da je ekipa željna igre i dokazivanja. 

"Na ovom turniru imamo ambiciju da pobijedimo u obje utakmice. Vjerujem da ćemo imati obje odlične utakmice, gdje će se svaka ekipa boriti za svaku loptu. Željni smo igre i dokazivanja. Očekujemo dobar turnir", rekao je Karačić. 

On je dodao da se u odnosu na prošlu sezonu najviše pojačala ekipa Mladosti iz Mrkonjić Grada. 

"Najviše se pojačala Mladost, od njih bi najviše očekivao na ovom turniru. Doveli su sedam novih igrača, koja su za njih dosta velika pojačanja. Svi smo ostali iznenađeni. Igrali su četiri prijateljske utakmice kao i mi, i to su igrali protiv jakih timova i pokazali se u dobrom svijetlu", rekao je Karačić i dodao:

"Vjerujem u sebe i vjerujem u svoj tim, volio bih da se plasiramo u drugi kvalifikacijski turnir ABA dva lige. Ako dođemo do drugog turnira vjerovatno ćemo do tad dovesti još nekoliko pojačanja kako bismo spremni dočekali taj turnir".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Široki će u Laktašima moći računati na sve igrače, a u prvoj utakmici sutra od 17 sati će igrati protiv Mladosti iz Mrkonjić Grada. Drugu utakmicu igraće dan kasnije u istom terminu protiv tuzlanske Slobode.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi