Karijera mu kako treba nije ni počela, a košarkaši dragulj je već završava?

Problemi sa stopalima

Karijera mu kako treba nije ni počela, a košarkaši dragulj je već završava?

E. Škorić

Mladi košarkaš Denvera Michael Porter Jr. zbog problema sa stopalima mogao bi da završi karijeru.

Krilni centar Denver Nuggetsa nije odigrao ni minutu u NBA ligi, iako je prošle godine izabrankao 14. pick na Draftu.

Imao je nakon toga dvije operacije leđa, a potom je ustanovljen rijedak poremećaj stopala zbog čega bi karijeru mogao završiti i prije nego je počela.

Porter će neko vrijeme morati da nosi proteze na nogama, a poremećaj stopala je uslijedio nakon operacija leđa.

"Da budem iskren, nisam baš bio siguran da ću biti 100% spreman za narednu sezonu. Ali ja se osjećam dobro, napredujem svakim danom tako da ćemo vidjeti šta će se desiti u budućnosti", rekao je Porter Jr.

U Denveru se nadaju da njegova karijera neće biti tako brzo završena i da će se oporaviti i već naredne sezone biti u konkurenciji za minute pored Nikole Jokića i Paula Milsapa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi