Čudesni CJ McCollum odveo Portland u finale Zapadne konferencije nakon 19 godina

Trail Blazersi eliminisali Nuggetse

Čudesni CJ McCollum odveo Portland u finale Zapadne konferencije nakon 19 godina

M. Šljivak

Portland Trail Blazersi igrat će u finalu Zapadne konferencije NBA lige.

Tim iz američke savezne države Oregon pobijedio je kao gost Denver Nuggetse 100:96 i prošao je u finale slavivši u seriji rezultatom 4-3.

Prvo poluvrijeme nije slutilo da će Trail Blazersi večeras slaviti. Denver je bio dominantan, imao je čak i 17 poena prednosti, ali se Trail Blazersi uspijevaju oporaviti.

Došli su na minus devet nakon 24 minute igre i na odmor se otišlo rezultatom 48:39 u korist Nuggetsa.

Nastavak meča donio je fantastičnu igru Trail Blazersa, a prije svega je dominirao CJ McCollum, koji je bio nezaustavljiv.

Okrenuli su Trail Blazersi meč u svoju korist i na kraju su došli do trijumfa i pobjede rezultatom 96:100 i plasmana u finale Zapadne konferencije.

Tamo ih čekaju akutelni prvaci Golden State Warriorsi koji su u drugom polufinalu dobili Houston Rocketse sa 4-2.

Briljirao je večeras McCollum sa 39 poena i devet skokova, dok je sa druge strane Nikola Jokić ubacio 29 koševa i uhvatio je 13 lopti.

Ovo je Portlandu prvo finale konferencije nakon 19 godina, a posljednje su igrali u sezoni 1999/2000 i sve su ovo učinili bez prvog centra Jusufa Nurkića.

Promo

Top Komentari

omer
Bravo Mekolum! Blejzersi i bez Nurkica izbacili Denver. Nemaju sanse u finalu konferencije protiv Golden Stejta,ali nije ni vazno toliko. Ostvarili su rezultat koji ni sami nisu ocekivali.
10 0
Benjamingst
Jos da izbace omrzeni GSW
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi