"Kralj" uskoro na trejd listi: LeBron i Jokić postaju saigrači?

Da li će se Lakersi zaista odreći Jamesa?

"Kralj" uskoro na trejd listi: LeBron i Jokić postaju saigrači?

Prva sezona LeBrona Jamesa u Los Angeles Lakersima je bila razočaravajuća, kako za "Kralja", tako i za navijače tima iz Grada anđela.

Los Angeles Lakersima ni dolazak LeBrona Jamesa nije pomogao da postanu "faktor" u zapadnoj konferenciji i konačno izbore play-off. Istina, ni povrede nisu zaobišle "zlatno-ljubičaste".

Iako je za očekivati, a tome se nadaju i navijači Lakersa, da će franšiza ovog ljeta pokušati omogućiti Jamesu dovoljno kvalitetne pomoći, pojavile su se i drugačije špekulacije.

Naime, u američkim medijima se počelo špekulisati da bi Lakersi uskoro mogli trejdovati LeBrona Jamesa.

Takve tvrdnje je prvi u eter pustio američki novinar Stephen A. Smith koji je istakao kako ima informacije da ljudi bliski Jeanie Buss nagovaraju vlasnicu Lakersa da trejduje Jamesa.

Ubrzo su se pojavile "potvrde" ovakvih navoda, a Denver Nuggetsi su se izdvojili kao franšiza koja bi mogla pokušati trejdovati za Jamesa.

Inače, interes Nuggetsa za Jamesa nije bio skrivan ni prošlog jula kada je on postao slobodan igrač.

Predsjednik Nuggetsa Josh Kreonke je pokušao prošlog ljeta regrutovati Jamesa, ali Kralj tada nije bio zaintersovan svoju karijeru nastaviti u Koloradu.

Tada su se pojavile informacije da je Kreonke Jamesu poslao "retro" dres Nuggetsa i poručio mu da bi dobro izgledao u njemu, ali LeBron nije "pao" na ovaj potez.

Ipak, poznato je da su James i Kreonke prijatelji, a "Kralj" je u dobrim odnosima i sa trenerom Nuggetsa Mikeom Maloneom koji je bio pomćnik u LeBronovom prvom mandatu u Clevelandu.

Sve su to činjenice koje bi mogle pomoći Denveru da ipak privuče Jamesa, naravno ukoliko ga Lakersi učine dostupnim za trejd.

Za sada nije poznato kako bi mogao izgledati trejd paket Nuggetsa, ali je jasno da se bi se u njemu mogli naći svi osim Nikole Jokića. Tako bi James i Jokić vrlo lako mogli postati saigrači.

Top Komentari

omer
Prazne price. Nece Kralj nikuda iz Lejkersa.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi