Katastrofa Fenera u Sieni

Euroliga

Katastrofa Fenera u Sieni

U okviru 9. kola košarkaške Eurolige, Montepaschi je u Sieni nanio jedan od najtežih poraza Fenerbahceu u istoriji. Italijanska je ekipa slavila sa više nego ubjedljivih 101:58.

Ova noć neće ostati u lijepom sjećanju nijednom simpatizeru Fenerbahcea. Njihova je ekipa pretrpjela pravu katastrofu na gostovanju u Sieni, te je poražena sa nevjerovatnih 43 razlike.

Sigurno je da u ovom trenutku nije lako trener Kanarinaca Bogdanu Tanjeviću, koji mora da se pita kako to da njegova skupo plaćena ekipa sebi dopusti takav poraz. Feneru večeras ama baš ništa nije polazilo za rukom, pa je samo Amerikanac Lynn Greer sa 18 poena bio vrijedan pomena. Emir Preldžić je ubacio šest poena, dok je veteran Damir Mršić dodao tri.

U redovima Montepaschija, uvjerljivo prvo ime je bio Ksistof Lavrinovič sa 20 poena, dok je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Henry Domercant ubacio 9 koševa.

Panathinaikos je u svojoj OAKA Areni teškom mukom došao do pobjede nad poljskim Prokomom (74:66). Mike Batiste i Drew Nicholas su sa po 13 poena predvodili PAO, dok je u redovima poraženih prvo ime bio Qyntel Woods sa 16 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.