Kawhi je svjestan da se ovakva šansa pruža jednom u životu

Supermaksimalni ugovor ili?

Kawhi je svjestan da se ovakva šansa pruža jednom u životu

E. Škorić

Najveća zvijezda San Antonio Spursa Kawhi Leonard i dalje ne zna gdje će igrati naredne sezone.

Sapunica oko Kawhija traje već mjesecima, ali čini se da smo blizu raspleta. Iako se Leonard prvobitno odlučio na odlazak kod LeBrona Jamesa u Lakerse, Spursi su bili spremni uraditi sve da ga spriječe u tome.

Kako je 16. jula navršene tri godine od potpisivanja ugovora između Spursa i Kawhija, Spursi sada mogu da ponude supermaksimalni ugovor svom najboljem igraču, koji bi za pet godina dobio 221 milion dolara, a to je cifra koju niko drugi ne može da ponudi ovom sjajnom košarkašu.

Ukoliko ode iz Spursa, Kawhi neće nikada moći da potpiše ovako bogat ugovor, a ukoliko bude trejdovan tek za šest mjeseci moći će da produžuje ugovor i to samo na četiri godine za 108 mil. dolara.

Kao slobodan igrač, što bi postao na kraju sezone, imaće pravo na petogodišnji ugovor od maksimalno 190 miliona dolara ako bude išao u tim koji nisu San Antonio Spursi i na taj način bi izgubio potencijalnih 31 milion dolara.

Supermaksimalni ugovor igraču može da ponudi samo tim koji ga je draftovao i koji mu je pružio dugoročni rookie ugovor. Ukoliko novac bude presudan, onda Kawhi definitivno ostaje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi