Tony Parker nakon 17 godina mijenja tim?
Francuz na raskrsnici karijerem (Foto: EPA)

Napušta Spurse

Tony Parker nakon 17 godina mijenja tim?

M. Šljivak

Legendarni francuski košarkaš Tony Parker bi nakon 17 godina mogao napustiti San Antonio Spurse.

Iskusni 36-godišnji playmaker ovog ljeta je slobodan igrač, a za sada nema signala od strane tima iz Texasa za eventualnim produžetkom saradnje.

Sa druge strane ponuda od drugih ekipa ima. Parkera bi rado u svojim redovima vidjeli Denver Nuggetsi i Charlotte Hornetsi i oni će ga pokušati angažovati za veteranski minimalac.

Legendarni Francuz je kompletnu NBA karijeru proveo u Spursima. Stigao je 2001. godine kao 28. pik drafta i postao je jedan od najboljih razigravača ikad.

Čak četiri puta je osvajao naslove NBA prvaka, šest puta je bio All Star, a 2007. godine je proglašen i za najkorisnijeg igrača velikog finala.

Međutim, izgleda da je došlo vrijeme za rastanak i Parkera bismo u narednoj sezoni mogli gledati u dresu nekog drugog kluba.

Top Komentari

robi
Nadamo se da ne
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti