Kawhi Leonard izabrao, u novoj ekipi mu se pridružuje i Paul George!

Sjajni košarkaš se vraća u rodni grad

Kawhi Leonard izabrao, u novoj ekipi mu se pridružuje i Paul George!

Kawhi Leonard je izgleda donio odluku. Američki mediji upravo prenose udarnu vijest da je Leonard potpisao za Los Angeles Clipperse.

Nakon što je odveo Toronto Raptorse do historijskog naslova NBA prvaka, Leonard je postao slobodan igrač.

Postojala je velika šansa da će potpisati novi ugovor sa Raptorsima, ali se odlučio vratiti u rodni grad i potpisati za Clipperse.

Ova franšiza nije gubila vrijeme, pa je nakon što je osigurala usluge sjajnog krilnog košarkaša trejdovala i za Paula Georgea.

Naime, ugledni američki novinar Adrian Wojnarowski saopštava da je OKC trejdovao Paula Georgea u Clipperse u zamjenu za "rekordnu kolekciju draft pikova". Također, put Oklahome će Danilo Galinari i playmaker Shai Gilgeous-Alexander.

Inače, iza Paula Georgea je sjajna sezona u dresu Thundera, a sada će sa Leonardom činiti "strašan" tandem.

Nema šta, biće zanimljivi okršaji franšiza iz Los Angelesa naredne sezone. Podsjetimo, LeBronu Jamesu se u Lakersima pridružio Anthony Davis.

Treba napomenuti i da pomenuti potezi Clippersa još nisu potvrđeni, ali su američki mediji sigurni da je sve završeno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi