K.C. Rivers do kraja sezone u Žalgirisu

Amerikanac ponovno u euroligaškom timu

K.C. Rivers do kraja sezone u Žalgirisu

Litvanski Euroligaš Žalgiris iz Kaunasa obznanio je kako je K.C. Rivers novi član ovog legendarnog kluba. 

Žalgiris je prije nekoliko dana raskinuo ugovor s Alexom Perezom koji nije zadovoljio ukus Šarunasa Jasikevičiusa pa će iskusni Amerikanac zauzeti njegovo mjesto u litvanskom timu.

Žalgiris ove godine ne stoji najbolje u Euroligi. Omjer od 3-6 ne zadovoljava ambicije kluba koji se odlučio na promjene u igračkom kadru. Inače, Žalgiris ove sezone između ostalog muku muči i s vanjskim šutem, posebno za 3 poena pa se nadaju da će Riversov dolazak podići ekipu i u tom segmentu. K.C. je ovu sezonu počeo u španjolskom Betisu gdje je postizao 10.4 poena po utakmici.

K.C. Rivers nastupao je za nekoliko euroligaških klubova a najbolje partije pružao je u Panathinaikosu i Realu. U prethodnoj sezoni nastupao je i za Crvenu Zvezdu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi