KD ubacio 50 i eliminisao Clipperse, Williams i Beverley ispraćeni ovacijama

Warriorsi u drugoj rundi play-offa

KD ubacio 50 i eliminisao Clipperse, Williams i Beverley ispraćeni ovacijama

Los Angeles Clippersi su dobro namučili šampione, Golden State Warriorse. Ipak, Warriorsi su sinoć slavili u šestoj utakmici serije i sa ukupnih 4:2 prošli u drugu rundu play-offa.

Warriorsi su sinoć slavili na gostovanju u Los Angelesu sa 110:129, a najzaslužniji za trijumf ekipe iz Oaklanda je bio Kevin Durant koji je ubacio ravno 50 poena.

Clippersi su dobro otvorili susret pred svojim navijačima, a već polovinom prve dionice su stigli do +10. Ipak, Warriorsi prije kraja prvog perioda sustižu zaostatak i preuzimaju prednost.

Warriorsi svoju prednost neće ispuštati do kraja meča, a ona je do kraja prvog poluvremena narasla na 19 poena razlike.

Kevin Durant je igrao sjajno prvo poluvrijeme, pa je isto završio sa 38 poena na svom kontu. Na taj način je izjednačio rekord legendarnog Charlesa Barkleyja za najviše poena u prvom poluvremenu jedne play-off utakmice.

Iako se Clippersi nisu predavali, kada su Warriorsi stigli do +26 krajem treće dionice bilo je jasno da će slaviti pobjedu. Na kraju su KD i družina priveli meč kraju i osigurali drugu rundu play-offa.

Warriorsi će u drugoj rundi igrati sa Houston Rocketsima.

Najefikasniji kod Warriorsa je bio Durant sa 50 poena, dok je Steph Curry dodao 24. Draymond Green je upisao triple-double sa 16 poena, 14 skokova i 10 asistencija.

Kod Clippersa je najefikasniji bio Danilo Gallinari sa 29 poena. Gilgeous-Alexander je dodao 22.

Treba istaći da je publika u Staples Centru ovacijama sa parketa ispratila Patricka Beverleyja i Loua Williamsa koji su u dresu Clippersa "ostavili srce na terenu" u ovoj seriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi