Pobjeda u Rijeci za povratak na normalan kolosijek

KŽK Čelik gostuje Kvarneru

Pobjeda u Rijeci za povratak na normalan kolosijek

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika u srijedu će u okviru 5. kola MŽRKL-a gostovati u Rijeci kod ekipe Kvarnera. Izabranice Slobodana Kecmana u tri odigrane utakmice imaju skor od jedne pobjede i dva poraza.

Zeničanke su na otvaranju sezone u Regionalnoj ligi velikom preokretom savladali Trešnjevku, da bi u drugoj utakmici poslije vodstva od 13 razlike, na kraju u veoma neizvjesnoj završnici poražene u Sloveniji, od ekipe Athlete Celje.

U prošlom kolu derbi između Čelika i Budućnosti, je pripao gošćama, a ni ova utakmica nije mogla bez rezultatske neizvjesnosti, tako da je na kraju odlučila veća koncentracija ekipe iz Crne Gore.

Sve u svemu, kada igra KŽK Čelik ove sezone onda su to obično uzbudljive utakmice, pune rezultatskog preokreta. Naredna utakmica i gostovanje Kvarneru, koji ima skor od dvije pobjede i jedan poraz, veoma je bitna za ekipu iz Zenice, da bi se eventualnim trijumfom vratili na normalan kolosijek, pred drugi dio prvog dijela Regionalne lige u kojoj za cilj imaju plasman u završnicu takmičenja.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Atmosfera na treninzima KŽK Čelik je odlična, a stručni štab se nada da će protiv Kvarnera nastupiti i kapiten ekipe Aida Kalušić, koja od početka sezone muku muči sa povredom leđa, što je svakako i uticalo rezultate od početka prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.